Informatieve boeken over de jacht

Het jachtseizoen is weer begonnen. Na een dag buiten bezig zijn met de jacht is het tijd om van uw welverdiende rust te genieten en bijvoorbeeld een boek te lezen. Om in de jachtsferen te blijven hebben wij voor u een aantal boeken over de jacht op een rij gezet. Essentiele boeken door kenners over alles over, van, voor jacht: van geschiedenis van de jacht in Nederland tot het bereiden van wild.

Heer- en broodjagers van Siebren Siebenga

In dit boek neemt Siebren Siebenga mee door de geschiedenis van de jacht in Nederland en hoe de jacht door de jaren heen veranderd is. Verschillende jagers komen aan het woord vanuit heel Nederland: van robbenjagers op het Wad tot de herenboeren uit Zeeland. Dit boek geeft een accuraat portret over het landschap van de jacht vroeger en nu, door middel van anekdotes, fotografie en illustraties. Een boek voor de jager die geïnteresseerd is in de cultuur-historische context van Nederlandse jacht. 

Op jacht van Isabella Rozendaal

Een boek voor wie geïnteresseerd is in de dubbelhartige relatie tussen mens en dier en de vraagstukken die daarbij komen kijken. ‘Op jacht’ is een indrukwekkend verslag van iemand die niet louter observeert, maar zelf ook deel is van de jachtcultuur. Rozendaal, schrijver en fotograaf, legt op een eigenzinnige manier de jachtcultuur vast in verschillende delen van de wereld in tekst en beeld. Elk hoofdstuk wordt bovendien afgesloten met een wildrecept.


Wat een jachthond moet weten van Paul de Vos

Honden kunnen een essentiële toevoeging zijn tijdens de jacht, maar een jachthond goed trainen is een kunst. Paul de Vos heeft zelf veel praktijkervaring als trainer en jager, en geeft in dit boek inzichten voor de jachthondeigenaar, of deze nu beginnend of gevorderd is. Dit boek geeft interessante en praktische trainingsmethodes voor de hond, door middel van een bovendien humoristische uitleg.

Wild van Bruno Doucet

In ‘Wild’ deelt de Franse chef-kok Bruno Doucet ruim 85 recepten met bijbehorende technieken voor het bereiden van wild. De chef heeft zelf een voorliefde voor de jacht, wat te zien valt aan de gedetailleerde beschrijvingen en instructies. Een chic vormgegeven boek met prachtige illustraties en fotografie geeft ons niet alleen recepten voor 40 soorten wild, maar daarbij ook een ode aan de natuur.

\Wij hopen dat u geniet van onze aanraders!

Een goede jacht begint bij de juiste uitrusting en kleding. Bij Looqa vind je het grootste assortiment jachtkleding en jachtartikelen van de Benelux.

Daarom koop je je jachtuitrusting bij Looqa.nl:

  • Veilig winkelen
  • Goede service en garantie
  • 14 dagen retourrecht
  • Betaalmogelijkheden: iDeal, Bancontact, Paypal en Overboeking
  • Rijke jacht en outdoor ervaring
  • Levertijd binnen 2 a 4 werkdagen
  • Grootste actuele assortiment Härkila en Seeland van de Benelux
  • Meer informatie?

Neem gerust een kijkje in onze webshop voor inspiratie, meer informatie, video’s en foto’s van jachtkleding van Härkila en Seeland. Bent u op zoek naar de juiste kledingmaat en/of schoenmaat? Download dan onze maattabel.

Veel kijk, shop en natuurlijk jachtplezier toegewenst.

Team LOOQA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *