De beste jas kopen voor het jagen

Zeker nu de winter er weer aankomt is het heel erg belangrijk om te investeren in een goede jas voor het jagen. Een goede jas is namelijk niet alleen belangrijk als camouflage, maar is er natuurlijk ook om u warm te houden en te beschermen tegen regen en ander slecht weer. Maar welke soorten jassen zijn er allemaal? En hoe kiest u welke jas u het beste kunt kopen? Daar komt u achter in dit artikel!

Soorten jachtjassen

De meeste jassen hebben natuurlijk allemaal een beetje hetzelfde doel. Toch zit er tussen verschillende materialen en kleuren wel verschil in wat de belangrijkste reden is om een bepaalde jas te kopen.

1: Regenjassen – Niet alle jassen beschermen even goed tegen alle weersomstandigheden. Regenjassen zijn gemaakt van speciaal materiaal dat u beter beschermt tegen regen en andere natte weersomstandigheden. Regenjassen zorgen ervoor dat uw lichaam droog blijft wanneer er neerslag valt tijdens uw jacht.

2: Warmtejassen – Sommige jassen zijn een stuk dunner (denk aan jassen die u in de lente of herfst draagt) en worden gedragen om andere redenen dan uzelf warm houden. In de winter kan het in Nederland natuurlijk erg koud worden en een jas die speciaal gericht is op warmte is dan erg belangrijk. Warmtejassen zijn een stuk dikker en zorgen ervoor dat u beschermt bent tegen lage temperaturen en koude nachten.

3: Camouflagejassen – Camouflagejassen zijn jassen die u vooral terugvindt in de wereld van het jagen. Deze jassen hebben een speciale print waardoor u minder goed opvalt in het bos of in het veld van uw jaaggebied. De kleuren en patronen op deze jassen zorgen ervoor dat de dieren waar u op jaagt u niet snel zullen zien waardoor u meer succes heeft in het jagen!

Materiaal, waterdichtheid en kleur

Het is belangrijk om goed na te denken wat u zelf het meest nodig heeft wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe jas. Denk bijvoorbeeld aan het seizoen of het moment van de dag waarop u het meest jaagt, of aan de soorten gebieden waarin u jaagt. 

Wanneer u vooral in het winterseizoen jaagt (december of januari), is een jas die u beschermt tegen de kou uiteraard heel belangrijk. Een goede warmtejas is bijvoorbeeld een quilt jas, gemaakt van meerdere lagen warm materiaal. Ook zijn er speciale heat jackets die zichzelf van binnen kunnen opwarmen, ideaal als u het fijn vindt om zelf de temperatuur aan te kunnen passen.

Niet elke jager jaagt graag in de regen, maar sommige wildsoorten laten zich juist beter vangen als het nat is. Gaat u vaak op jacht in regenachtig weer, of jaagt u veel in de herfst en weet u nooit of het droog gaat zijn tijdens uw jacht? Dan is het zeker belangrijk om een jas te vinden die gemaakt is van waterdicht materiaal. Een goede regenjas is meestal gemaakt van polyester, en is vaak volledig waterafstotend. Ook is een goede regenjas vaak voorzien van een capuchon. Let bij het zoeken van een regenjas goed op al deze criteria, want het laatste wat u wilt is ziek worden tijdens het jagen.

Als jager is camouflage altijd van belang. Er zijn veel verschillende soorten camouflagejassen, in veel verschillende kleuren. U vindt vooral veel jassen in het groen en in het bruin, maar er zijn ook jassen met kleurcombinaties en andere patronen. Denk goed na in wat voor gebied u jaagt en welke kleur daarin het beste camoufleert. 

Het is belangrijk om over al deze dingen goed na te denken voordat u een nieuwe jas gaat kopen. Het liefst wilt u in de winter natuurlijk een jas die warm is en tegen de regen beschermt, en als jager kunt u eigenlijk nooit zonder camouflage. Neem dus vooral goed de tijd om te beslissen welke jas het beste bij u past!

Pasvorm en mate van comfort

Uiteraard is het zeer van belang dat de jas die u koopt en draagt goed past en lekker zit. Wanneer een jas te klein is kan hij gaan knellen, of kan dit u belemmeren tijdens het lopen en bewegen. Ook een te grote jas is niet handig, dit kan ervoor zorgen dat kou en regen makkelijker worden binnen gelaten. De jas die u draagt moet als gegoten zitten en moet u niet tegenhouden in jouw jacht. Zorg er dus altijd voor dat u precies weet wat uw maat is en pas een nieuwe jas altijd eerst goed voordat u definitief besluit hem te nemen.

Met deze tips moet het u zeker lukken om een perfecte nieuwe jas te vinden voor het herfst- en winterseizoen! Op onze website bieden wij een breed aantal jassen die u zowel beschermen tegen de regen als de kou, en ook nog eens perfecte camouflage bieden! Neem eens even lekker de tijd en ga op zoek naar uw ideale jas voor het jagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *