Informatieve boeken over de jacht | deel 2

Als je het ons vraagt, is er niets beter dan met een goed boek op de bank te kruipen na een actieve dag buiten gejaagd te hebben. En om helemaal in de jachtsferen te blijven, hebben wij hieronder vier zeer aanbevolen boeken voor u die leerzaam en spannend zullen zijn.

Buit van Pauline de Bok

In dit boek neemt Pauline de Bok u mee in haar verhaal als jager. In Buit verblijft ze voor een jaar in een oude koeienstal in Duitsland. Vanuit deze stal wordt er gejaagd en bespioneert Pauline vossen, konijnen en zwijnen. Soms lukt het haar om een dier te schieten, en soms zijn de dieren haar te slim af. Al haar gevangen buit neemt ze mee naar haar koeienstal, waar vervolgens het vlees van de dieren wordt bewaard. Pauline neemt u mee in haar jachtwereld. Haar beleving en de tochten door het Duitse landschap vormen een aanleiding voor de reflectie over de relatie van het dier en de mens.

Jagen in Nederland van Siebren Siebenga

In Nederland zijn er veel verschillende meningen over de jacht. Het kan ook een veelvoorkomende discussie zijn waarbij emoties naar boven komen. Dit boek geeft u een goed overzicht van de jacht en faunabeheer in Nederland. Hoe wordt er precies gejaagd? Op welke dieren mag u jagen en welke zijn beschermd? Siebren Siebenga is zelf jager en bioloog, hij geeft duidelijk antwoord op al dit soort vragen.

De jacht van Martijn van Dooren en Oswin Schneewei

Martijn van Dooren en Oswin Schneeweisz zijn twee ervaren jagers. In dit boek laten de twee jagers de lezers kennismaken met zowel historische, morele als sociale aspecten van de jacht. Het verhaal bestaat uit een mengeling van feiten, persoonlijke belevingen en meningen. In dit boek gaan ze controversiële standpunten niet uit de weg. Het boek is rijk geïllustreerd met mooie afbeeldingen.

Nevelbok en andere jachtvertellingen van Hans Muld

Nevelbok is een boek vol met verhalen over de auteur zijn alter ego. Dit boek bevat daarom een mix van ontroerende, maar ook humorvolle verhalen over de jacht op wild, binnen en buiten Nederland. Nevelbok gaat over verdriet en vreugde, maar ook over leed en plezier. De auteur is al van jongs af aan een gepassioneerd jager.

Wij hopen dat u geniet van onze aanraders!

Over Looqa

Een goede jacht begint bij de juiste uitrusting en kleding. Bij Looqa vindt u het grootste assortiment jachtkleding en jachtartikelen van de Benelux.

Daarom koopt u uw jachtuitrusting bij Looqa.nl:

  • Veilig winkelen
  • Goede service en garantie
  • 14 dagen retourrecht
  • Betaalmogelijkheden: iDeal, Bancontact, Paypal en Overboeking
  • Rijke jacht en outdoor ervaring
  • Levertijd binnen 2 à 4 werkdagen
  • Grootste actuele assortiment Härkila en Seeland van de Benelux
  • Meer informatie?

Neem gerust een kijkje in onze webshop voor inspiratie, meer informatie, video’s en foto’s van jachtkleding van Härkila en Seeland. Bent u op zoek naar de juiste kledingmaat en/of schoenmaat? Download dan onze maattabel.

Veel kijk-, shop- en natuurlijk jachtplezier toegewenst.

Team LOOQA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *