Jagen in Europa: onze tips

Met de jacht bent u uiteraard niet beperkt tot de Nederlandse grenzen. Er zijn verschillende landen waar u kunt genieten van de diverse natuur, en bovendien op andere diersoorten kunt jagen dan in Nederland. In deze blog vindt u informatie over jagen in Europa, van de mooiste landen tot waar u rekening mee moet houden voor uw vertrek.

De beste landen om te jagen

Er zijn verschillende landen binnen Europa die bekend staan onder de jachtgemeenschap. Denk daarbij aan Tsjechië, die een relatief korte reisduur vanaf Nederland. Hier kunt u jagen op verschillende soorten grootwild zoals reeën en herten. Bent u op zoek naar een extra uitdaging? Dan is Schotland een optie, waar u zich kunt wanen in de Highlands van dit prachtige land en bovendien kunt jagen op verschillende soorten hert en kaalwild. Andere tips van ons zijn Polen, Roemenië en Duitsland. Daarbij kunt u ook meegaan met een georganiseerde jachtreis, waar u kunt aansluiten bij een ervaren gids en een groep jagers.

Waar moet u rekening mee houden?

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden bij het uitstippen van uw jachtreis. Zo zijn er diersoorten in het buitenland die meer ziekten onder zich dragen, denk daaraan bij de hygiëne en de eventuele import van de dieren. Vergeet daarnaast bij het meenemen van uw wapens niet uw EVP (Europees Vuurwapenpaspoort) en de jachtakte van het land waar u van plan bent te gaan jagen. Daarnaast zijn er ook landen die van u vragen om naast de NOIJ-aansprakelijkheidsverzekering voor jagers een aparte verzekering aan te vragen, dit geldt voor bijvoorbeeld België en Duitsland. Per land verschillen de regels, dus wij raden u sterk aan zich in te lezen voor het land waar uw volgende jachtreis naartoe gaat om verassingen aan de grens te voorkomen.  

De juiste spullen

Voor elke jacht is het belangrijk de juiste spullen met u mee te nemen, of het nu gaat om een landelijke of internationale reis. Daarom vind je bij Looqa het grootste assortiment van jachtkleding en jachtartikelen van de Benelux. Van deze voordelen maakt u gebruik als u uw jachtuitrusting koopt bij Looqa.nl:

  • Veilig winkelen
  • Goede service en garantie
  • 14 dagen retourrecht
  • Betaalmogelijkheden: iDeal, Bancontact, PayPal en Overboeking
  • Rijke jacht en outdoor ervaring
  • Levertijd binnen 2 à 4 werkdagen

Grootste actuele assortiment Härkila en Seeland van de Benelux

Meer informatie?

Neem gerust een kijkje in onze webshop voor inspiratie, meer informatie, video’s en foto’s van jachtkleding van Härkila en Seeland. Bent u op zoek naar de juiste kledingmaat en/of schoenmaat? Download dan onze maattabel.

Veel kijk, shop en natuurlijk jachtplezier toegewenst.

Team LOOQA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *