Basislaag Jachtkleding

Waarom zijn basislagen belangrijk?

Het dragen van een basislaag is niet alleen fijn in de winter, ook in de zomer is het handig om een basislaag te dragen tijdens de jacht! In de zomer behoort het het zweet van de huid te transporteren naar de buitenkant, terwijl het in de winter nattigheid buitenhoudt. Hierdoor blijft u koel in de zomer en warm in de winter.

Vaak verstaan we onder een basislaag een eerste laag thermo kleding die de lichaamstemperatuur op peil houdt. Daarom is een van de belangrijkste punten van een basislaag is dat het ademend is. Het snel drogen van de stof ook heel fijn, want in de winter kan dit onderkoeling tegengaan.

Merinowol

De meeste van onze basislagen bestaan uit merinowol. Dit materiaal heeft veel natuurlijke eigenschappen, en staat het meeste bekend om de zachtheid, sterkte, ademend vermogen en temperatuurregulerende voordelen. Ook helpt de natuurlijke elasticiteit de kledingstukken uit te rekken en terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Het behouden van de pasvorm is ontzettend fijn tijdens het vele bewegen tijdens de jacht. Daarnaast is de wol ook nog eens UV-beschermd omdat het de UV-straling absorbeert.

Polyamide

Polyamide, wat ook vaak voorkomt in een basislaag, is ook sterk ademend, kreuk vrij en vormvast. Daarnaast voelt het licht aan maar is het materiaal ontzettend sterk en buigzaam. Het droogt snel en is scheur- en slijtvast. En als kers op de taart is het makkelijk schoon te krijgen. Wat heeft u nog meer nodig bij een kledingstuk?

Polyester

Als laatste zal u ook polyester tegenkomen in sommige van onze kledingstukken. Het is een stevige, kreukvrije stof die makkelijk schoon te maken is.  Polyester heeft de reputatie om slecht ademend te zijn, maar niets is minder waar. De nieuwe versie van polyester is zo gemaakt dat de stof het vocht naar de buitenkant stuurt zodat het kan verdampen zonder dat het vlekken achterlaat. Zeker gemixt met andere materialen, zoals wol, is het een zeer ademende stof die u effectief droog laat voelen.

Looqa jachtkleding

Wij bieden een breed assortiment aan alle soorten jachtkleding die u zeker nodig heeft wanneer u in het seizoen gaat jagen! Houd rekening met onze tips en neem zeker even een kijkje op onze website om op zoek te gaan naar de beste items voor uw volgende jacht. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *