Jachttips voor de winter

De komende maanden is het jachtseizoen in volle gang. Op veel dieren mag er vanaf augustus tot en met januari gejaagd worden, waaronder houtduiven, fazanten en hazen. Voor veel jagers is dit de beste periode van het jaar, maar omdat een groot deel van deze jachtperiode ook in de winter valt is het belangrijk om met bepaalde factoren rekening te houden om veilig te werk te gaan. Deze jachttips bespreken we in dit artikel.

Warm kleden

Uiteraard is het altijd van belang om uzelf goed te beschermen tegen de kou, maar bij jagen is dit nog belangrijker. U bent soms uren achter elkaar in de open lucht en wanneer u niet warm aangekleed bent, kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het is natuurlijk ook helemaal niet comfortabel om het tijdens het jagen te koud te hebben. Denk er dus altijd aan om voor het jagen warme jachtkleding aan te trekken, zoals een speciale warmtejas, compressiesokken, warme jachtlaarzen, en natuurlijk handschoenen en een muts. 

Camoufleer extra goed

Ook camoufleren is als jager altijd belangrijk, maar in de winter kan dit moeilijker zijn dan in de zomer. Omdat in de winter vrijwel bijna alle bomen en struiken hun bladeren verliezen, zijn veel jaaggebieden een stuk kaler en moet u extra goed uw best doen om niet op te vallen. Bedenk ten eerste goed in wat voor gebied u van plan bent om te jagen en welke camouflagekleding daar het beste bij past. Denk er ook aan om juist niet te veel felle kleuren te dragen, omdat dit in het kale landschap juist meer zal opvallen. Egale donkergroene of bruine jachtkleding werken in de meeste gevallen het beste.

Houd rekening met de juiste jachtmethodes

Naast rekening houden met de juiste kleding, zijn ook de juiste methodes bij het jagen erg van belang. Sommige technieken die in de zomer gebruikt worden zijn minder effectief wanneer ze gebruikt worden bij sneeuw, regen of harde wind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van lokduiven, wanneer het hard waait of sneeuwt is dit natuurlijk geen goed idee. Ook zullen sommige dieren zich minder snel laten zien als het regent of sneeuwt. Bedenk voordat u gaat jagen dus goed welke methodes bij welk dier passen en of dit effectief gaat zijn bij de huidige weersomstandigheden. 

Wij bieden een breed assortiment aan alle soorten jachtkleding, waaronder camouflagekleding en warmtekleding, die u zeker nodig heeft wanneer u in het winterseizoen gaat jagen! Houd rekening met onze tips en neem zeker even een kijkje op onze website om op zoek te gaan naar de beste items voor uw volgende jacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *